KABLING af 3D-printer (Wirering)

Beslutningen om, at bruge en ARDUINO MEGA2560 var rimelig nem - Jeg havde allerede et board liggende, og ventede på at finde det rigtige projekt til den. Arduino Uno er jeg bekendt med i forvejen, og småeksperimenter med MEGA'en havde jeg været i gennem.

Til gengæld har jeg ingen kendskab til RAMPS 1.4, og ingen erfaring m.h.t. stepper-motorer og styring af samme, men så snart jeg havde fået øje på MADS'es videoer, og gennemset dem nogle gange, var jeg solgt til projektet, og gik i gang med små eksperimenter, for at forstå, hvorledes disse motorer virker og hvad der skulle til at styre dem.

Reprap Arduino Mega Pololu Shield 1,4 = RAMPS 1,4

Hen ad vejen er jeg så stødt på denne side: 
   
https://lenkernel.wordpress.com/2015/01/28/sainsmart-ramps-1-4-2-in-1-3d-printer-controller-board/
som er fuld af god information.

RAMPS 1.4 Manual  og meget mere her: http://reprap.org/wiki/RAMPS_1.4

RAMPS V1.4 TUTORIAL i PDF

På denne side er der en hel del omkring kablingen af en 3D-printer med disse boards:
   
http://www.sainsmart.com/3d-printing/3d-printkits/sainsmart-mega2560-a4988-ramps-1-4-3d-printer-kit-for-arduino-reprap.html

Dette billede er nok værd at studere nærmere:

Mere om DUAL EXTRUDER på denne side:
   
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Qv2zo-4lG1AJ:forums.reprap.org/read.php%3F267,214560+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=us

Min BED-HEATER skal have 220 Volt ~, og jeg har en udfordring med den indbyggede termostat, der er 100 K Ohm. Jeg skal have fundet ud af, om den Temperature Reguklator for Heatbed, jeg har købt, men som vist nok forventer en Termostat på 10 K Ohm, om jeg kan få dette til at spille sammen.
DATA-Bladet for begge dele, her...

Jeg har databladet for Stepper-Motorerne her...

Mere om Stepper og extruder her: https://softsolder.com/?s=Thing-O-Matic+Stepper

Samler stadig oplysninger....