Der sker jo noget hen over årene, så her er lidt om udviklingen her...

Radiostationen april 2018

Som tiden dog går .....
Der er nu kommet en HPz820 Workstation i shackken. Den nye 25 tommer skærm er kommet på plads. (Jeg skal finde een til.)

Bundkort med 2 x ZEON-processorer E5-2640, med
32 GB Ram.
Diske 600 GB SAS-disk, 2 x 3 TB samt 1 TB alm. diske, plus 256 GB SSD-Boot-disk.
Video QUADRO 2000
.. og selvfølgelig DVD+- RW drev.

De 12 kærne i CPU'erne giver ialt 24 kanaler, til fordeling på den software, der skal køre på maskinen.

Keyboard til computeren er på hylden under bordet.

Jeg forventer ingen ventetid i min levetid.... men man skal aldrig sige ALDRIG...

Der er ryddet op på bordet og hylderne.
Radion er stadig en Icom IC PRO II, som ses på bordet helt til venstre. På hylden over ses fra venstre højtaler Strømforsyning 40 Amp.,  SPE EXPERT 160 m t.o.m. 6 m MAX 1 KWatt. Dernæst ses Min ombyggede TAILTWISTER-ROTORBOX, der er computerstyret, og til højre min Yeasu FT847, som primært benyttes til VHF/UHF.

Og på bordet i højre side, en foræring, en dobbelt loddestation WD2 fra Weller, som er utrolig lækker at arbejde med.

2 meter PA-trinet er nede for reparation.

Radiostationen 2016

Min ven gennem mange år, OZ8JK, Jørgen gik endeligt QRT i 2015, og den lokale EDR-afdeling i Frederikssund, var arving til hans radioudstyr.

Således blev det muligt for mig, at erhverve mig en ICOM IC756 Pro II, som jeg købte af foreningen, og den er nu min hovedstation på HF og 6 meter.

Yeasu FT847 er stadig en del af stationen, men fortrinsvis på 144 og 432 MHz, dog er den faktisk hel god på 60 meter båndet med en tuner Yeasu FT-301, som er placeret lige til højre for SPE Expert 1k-fa på hylden over stationerne.

Øverste hylde 2 meter PA, 350 Watt, og lige under højtaleren står en Yeasu FT817, med strømforsyning lige under sig, som bruges når vi rejser. Til højre herfor, computerstyret rotorbox, med hjemmelavet Returnloss/SWR-måler, ovenpå.

Der er stadig for mange ting, der bare fylder op, men ligesom andre radioamatører, har jeg stadig for lidt plads....

 

Him selv - Operator room - 2014

Der er sket en del omrokkering i huset. 2 kamre er slået samme og er nu eet stort soveværelse. Mit gamle radioværelse er nu blevet min kones hobbyrum, og jeg er flyttet ind i det gamle soveværelse.

Billedet er stadig præget af en del kaos efter flytningen.

Hovedstationen er nu en Yeasu FT847 All Bander - en fantastisk radio - og på hylden i hovedhøjde, står der nu en SPE Expert 1k-fa - 1 K watt på HF og 6 meter.

Til venstre for den store højtaler, på 2. hylde, står der nu et 2 meter PA-trin 350 Watt, bygget af OZ1PIF, Peter.

Him selv - Operator-corner - 2003

Jeg har okkuperet eet af 3 kamre, og her i starten af min pensionstid, har jeg endnu ikke fået helt styr på udstyret, men det er da blevet til en FT751 som er hoved-stationen, og ved siden af stå min hjemmebyggede Catalina, en 5 bånds HF transceiver, som var beskrevet i OZ i slutningen af 1980'erne.

På hylden i baggrunden står en ældre 2 meter syntesestyret FM/SSB/CW radio. Under den en ældre HF radio, dernæst rotor-boks, samt manuel tuner FC-301.

Så kommer 751'eren, dernæst en hjemmebygge memory-accu-keyer, og derefter står så Catalina'en.