Medens jeg venter på Kina/Hongkong-post, og det tager tid....

Fredag, 07.10.16
I dag var jeg hos Silvan og købte en finerplade i 18 m.m.'s tykkelse.

For- og bagsideplade blev udskåret på målene 618 x 800 mm., og sidepladerne blev udskåret på målene 582 x 800 mm.
Med disse mål, vil de indvendige måle passe med Mads'es mål.
Indvendig bundplade fik målene 582 x 582 mm, og kan således lige præcis være i det indre mål.

Klik på tegningerne herunder, for at se den i fuld størrelse.

TegningKasse.png (2642387 byte) Jaaa... Den bliver stor som en vaskemaskine....

Jeg forventer, at kunne printe emner i størrelsesorden op til 400 x 400 x 400 mm.

Sammen med købet af pladen, købte jeg dyvler og et dyvler bor, 6 mm., og for mig en ny ting, nemlig nogle dutter til at sætte i hullerne på sidepladen, på anbefaling af Silvan, og alt i en pakke med navnet STANLEY- O6.

For en ikke faglært hobbysnedker, var det en fryd at arbejde med disse dutter, som måske har et helt andet navn...?? hvem ved ...

Med disse dutter sat i hullerne på den ene plade, støder man denne op mod den anden plade, og med et let slag med en blød hammer, afsættes præcise markeringer, hvor der skal bores i den anden plade. Derefter fjernes dutterne, som kan genbruges i en uendelighed, og nu kan man bore i de opmærkede huller.
På den måde vil de 2 pladestykker komme til at passe helt præcis sammen.

Jeg nåede lige inden det blev mørkt, at samle halvdelen af kassen, så resten bliver så i morgen.

Lørdag, 08.10.16
Kassens ramme er nu samlet:

Dog har jeg opdaget, at mellembundpladen er blevet lidt for stor, så jeg skal lige op til Silvan og have skåret 36 m.m. af den ene ende.
Ja, sådan kan det gå, når fanden løber med målet....  Tegningen er rettet...

Ellers holder kassen fuldstændig målene som den skal.

Jeg må jo lave det jeg kan i ventetiden, og efter et besøg hos Silvan, har jeg lavet de træklodser, der skal sidde i forbindelse med monteringen af X og Y akslerne, samt de træklodser, der holder de vertikale styre-pinde, samt de 4 pladeholdere 40 x 400 mm i 12 mm finer, se EC-Project, video nr. 5

    https://www.youtube.com/watch?v=Oh5PCzgIq-c

 

Næste skridt vil blive, at udskære vinduet i forpladen.
Derefter skal den males hvid indvendig, og måske BLÅ udvendig, og montere en plexiglas dør med magnet lås foran dette vindue. Desuden skal der, når det hele er samler og printeren kører, monteres LED-lys i kasse, så man kan følge med i, hvad der printes.

Søndag, 09.10.16:
Jeg havde ikke andet og lave...   Kiggede i postkassen, der var kommet den første sending, 5 stk... fra Holland..?

Og de passer lige på akselen på Stepper-motoren...

Det er det mest utrolige man kan 3D-printe....


Vinduet er udskåret, og kassen er flytte ind i min lille workshop bag garagen, og så har den fået en gang klar grunder til at lukke porerne:

Gad vide om jeg skal til København i morgen, og hente plastik fittings..?  Det er da lidt spændende...

Mandag, 10.10.16:  Endnu ikke....
TNT transportfirmaet har ringet og Stepper motorerne bliver leveret i morgen inden 18.00.

Tirsdag,  11.10.16:

Nu er kassen malet færdig indvendig og på forsiden. Siderne og bagsiden skal lige have en gang maling mere, for at være ordentlig dækket.
Foran står PLEXIGlas pladen, der skal være lågen på denne maskine.

Sidder og tromme fingre... TNT skulle gerne komme inden kl 18.00 med stepper-motorerne.

Selvfølgelig kom TNT medens jeg lige var i Jem & Fix efter hængsel til lågen i kassen, så nu har jeg bedt dem om at komme i morgen ved samme tid. ØV!!
Nå, men Reprap.me har meddelt at de nok er færdig med 3D-print i morgen, så jeg skal måske til København i morgen over middag, når TNT har været her.

ONSDAG, 12.10.16
Hvis det bliver til en Københavnertur i dag, så skal jeg forbi Metalcenteret, Ejby Industrivej 100, 2600 Glostrup, og kigge efter en 400 x 400 x 4-6 mm ALU-plade, der skal bruges som printbord.

Lågen til printeren er tilpasset og monteret. Magnetlukketøjer er monteret.

Lågen er let åben medens magnetens lim størkner i sit hul.

 

Så kom motorerne endelig... og jeg har været i København og hente plastik fittings...

Der var dog sket en fejl ved 3D-udprintningen. De 2 røde i forgrunden var blevet forbyttet med 2 andre røde, men intet er så galt, at det ikke kan rettes på plads.

 

Reprap.me fik lige solgt mig en termostatstyret selvklæbende gummi-heater, 220 volt 500 watt, og en lille styrings-enhed, med relæ til at tænde og slukke for varmen, og den kan faktisk blive ret varm... 
se mere her: INSTRUKTION -> MAX 250 C, men MAX User Temp: 180 - 200 C.

Jeg kom også lige forbi Metalcenteret i Glostrup, og fik købt en ALU-plade 400 x 400 mm..

Nu skal der snart komme nogle flere varer fra Hongkong/Kina, hvis jeg ikke skal gå helt i stå...

Fredag, 14.10.2016:
I dag kom så 8 stk stænger ell. glidestænger, men jeg skal bruge 2 mere, så jeg skel finde ud af hvor jeg kan få fat i sådan nogen her i Danmark.

Lørdag, 15.10.2016:
Jeg kører en tur til Helsingør for at frekventere http://www.3dnielsen.dk/, som har lovet at være i forretningen kl 13.00.
Jeg har set på hans hjemmeside, at han har nogle 8 mm rundjern hvoraf jeg skal bruge 2 mere end de 8 stk. jeg har købt i Kina. Så har han tilsyneladende noget billig fillament i alle regnbuens farver, så det må jeg også lige have checket ud. På hjemvejen skal jeg i KTH eller Silvan og se, om de har nogle 12 mm gevindstænger, og have et par stykker med hjem.
Nå, det kom jeg så ikke.

De 2 sidste stænger her, behøver ikke være den aller bedste kvalitet. De kostede mig da også kun det halve af, hvad de højglanspolerede stænger fra Kina kostede, og de skal  jo kun bruges som rulletræk i Y-retningen, som trækker de 2 hvide styringer i hver sin side, ved hjælp af  tandremme.
De ses herunder på billede fra søndag, som de vandrette stænger, øverst og nederste. De 4 vertikale styringer, ligger oven på rammen af X-Y akslerne.

3D-Nielsen i Helsingør havde en anden interessant ting til salg, nemlig en selvbærende kabel-kæde, der ses nederst i billedet, og som det endte med, at han forærede mig som en gave... jeg tror det var utilsigtet, jeg havde jo sagt, at jeg ville have den med for 100 kr., men da jeg gik og havde betalt regningen på en pakke med filament og de 2 stænger, lå denne her "kæde" oven på filament-kassen, hvortil han bemærkede, "Nå ja,... den får du så med som en gave fra mig!". Jeg tror han havde glemt den, og jeg havde ikke efterregnet fakturaen. 3D-Nielsen er en meget hyggelig fyr, og det er da ikke sidste gang, at jeg vil besøge ham, for han virker meget seriøs omkring det, der er hans interesseområde, 3D-printere...

Jeg har bemærket disse selvbærende kabel-kæder på flere af de konstruktioner, der er videoer af på youtube, og de er egentlig printet på en 3D-printer som enkelte led med denne skabelon: wire_holder.stl og ses på billedet her til venstre.

Dem 3D-printer man så bare det antal man skal bruge, og klikker den sammen til en kæde.

Firkant-hullet i midten vil så kunne bære et antal ledninger, indtil hullet er fyldt op.

 

Ja, så er jeg også ved at være ved vejs ende m.h.t. indkøb, og det er da blevet lidt dyrere end forventet da jeg startede, men skidt... det er jo hobby, så det betyder ikke så meget. Foreløbig har det været ret interessant, og der er da en del "AHAAA"-oplevelser ind i mellem.

Søndag, 16.10.2016:
Nu har jeg lavet det jeg kan, indtil der kommer nogle flere Kina/Hongkong-varer hjem, men jeg mangler stadig de 2 gevindstænger...

Jeg kunne måske godt lave afstandsstykkerne til de to spindler, og det kan da også godt tænkes, at jeg gør det i morgen eller i de nærmeste dage, men før der kommer nogle kuglelejer, kan jeg ikke rigtig komme i gang med at montere tingene i kassen, her ØVERST i billedet.

VERTIKAL styring
De 8 stk. glidestænger fra Kina er, som den opmærksomme læser måske har set, ikke 500 mm lange, som Mads foreskriver, men 600 mm. Derfor har jeg afkortet de 4 af dem til præcis 500 mm med en vinkelsliber. Jeg har ikke kasseret stumperne, for jeg skal bruge nogen af dem.

De vertikale stænger er altså endnu ikke afkortet, og det er jo med god grund, da jeg jo har set, hvor stor betydning det har været for Mads, at få placeret dem meget præcist, for at kunne have den højde, der skal bruges inde i kassen, når printbordet kører op og ned. Der tror jeg, at det måske er nemmere med de 100 mm længere stænger, men nu må vi se.

Fredag, 21.10.2016
I dag kom der da nogen af varerme fra Kina - 12 glidelejer og så en M6 x 30MM Nozzle Throat. Desuden har Reprap.me leveret de sidste 3d-print, der i første omgang var fejlprintet - med post og uden omkostninger for mig - det er service.

Glidelejerne er nu monteret, og nu ville det være rart med selve kuglelejerne.

Søndag, 23.10.2016
I dag har jeg været i STARK og købe 2 x 1 meter gevind-stænger, og forlænger-møtrikker, så bortset fra, at jeg måske kommer til at mangle nogle bolte og møtrikker af mindre størrelser, så er det sikker det sidste, der skal indkøbes. Nu må vi se... der kan måske komme overraskelser...

Nu skal jeg bare lige have verificeret en aftale med en ven om, at jeg kan komme forbi ham og få lavet lidt dreje-arbejde på disse gevindstænger. Gevindstængerne skal tilpasses i længden, og så skal de drejes ned til 8 mm så de kan komme til at passe ned i kuglelejerne, som skal sidde i de 4 røde klodser på billedet herover. De skal så monteres i kassen som Z-retningen (lodret), og trækkes af hver sin steppermotor.
X og Y retningen er den firkantede ramme i ovenstående billede, og de 4 ens vertikale stænger med en rød klods i hver ende, er vertikal-styring.  Johh... det skal nok blive godt.

Her kan ses en video, hvor jeg er klar til at modtage kuglelejerne: 

tryk på billedet


Mandag, 24.10.2016
BED-LEVELING eller, at holde printbordet helt vandret hele tiden.
I stedet for at skulle stille på skruer hele tiden, for at holde printbordet vandret, og med samme afstand til print-hovedet, kan man installere AUTOMATISK BED LEVELLING.

Der skal monteres en sensor ( induktions sensor er at foretrække ), så tæt på printhovedet som muligt, dog uden at den påvirkes af varmen fra printhovedet, 3 - 5 cm fra er OK.

Sensorerne kan være NPN eller PNP sensorer.

Denne her er en:

DC6-36V LJ12A3-4-Z/BX Inductive Proximity Sensor Detection Switches NPN 4mm

Den forbindes således, venstre: Sensor, højre: Powersupply
RAMPS 1,4 sensor-tilslutning er rækkefølgen: +, -, Sence, set fra midten af printkortet.

Hertil kan bemærkes, at den jeg bruger, har farvede ledninger, svarende til billedet:

BRUN    = +12 Volt    (BN)
BLÅ       = GND           (BU)
SORT    = Sence        (BK) 

 

Configurering af softwaren er beskrevet i en video fra Tom's...:   
    https://www.youtube.com/watch?v=EcGFLwj0pnA

Torsdag, 27.10.2016
Jeg har besøgt min ven der har en drejebænk, og fået drejet enderne på gevindstængerne ned.

Her ændre jeg lidt på planerne i forhold til Mads'es, fordi jeg jo kan se, at han har haft problemer med monteringen af bundpladen, og har måtte lave nogle udskæringer til netop disse gevindstængers monteringsbeslag.

Ændringen hos mig er blevet til, at jeg i alt har 550 mm gevind på hver af mine vertikale gevindstænger, hvilket betyder, at der ikke behøves at lave udskæring til monteringsbeslaget, som i stedet for, bliver monteret under bundpladen i kassen. Der skal således blot bores et hul, således at gevindstangen går igennem bundpladen i hver side. Desuden vil jeg kunne vælge, om jeg vil bruge en 5mm eller en 8 mm Belt Pulley, i bunden af gevindstangen.

Ligeledes er det min plan, med de 600 mm lange styrestænger, 4 stk. i alt, skal monteres med den nederste del, under bundpladen, på samme måde

Fredag, 28.10.2016
I dag modtog jeg så
J-head Hotend Extruder, og det varede ikke mange minutter før den var tilpasset og på plads.

Lørdag morgen opdagede jeg, at jeg havde overset en pakke, der sad i klemme i postkassen...
Lyskæderne fra Light in the Box, til belysning inde i kassen er nu ankommet... men stadig mangler jeg kuglelejerne...

Jeg har opdaget og optalt, at jeg skal bruge 12 stk. kuglelejer i alt, og jeg har kun bestilt 10 i Kina... hmm, jeg må så ty til en dansk leverandør, og betale de dobbelte for 2 stk, af hvad 10 stk. koster i Kina... Øv...

Mandag, 31.10.2016
I dag modtog jeg en e-mail fra SainStore om, at de havde modtaget pakken til mig RETUR. Det var elektronikken til 3D-printeren, så det var jo en måneds ventetid på ingenting. Jeg har skrevet tilbage, og bedt dem om at undlade at sende varerne igen men blot betale mig pengene tilbage.
Derefter er jeg gået på nettet, og fundet det jeg skal bruge, helt magen til, men billigere... 

Hmmm. jeg skal være bedre til at handle, og ikke bare gå ud fra, at alting er billigere ude i Kina.

Det bliver nok Reprap.me, der får ordren sammen med en strømforsyning, for han er billigst. Nu må vi se, for jeg skal jo lige sikre mig, at jeg modtager pengene retur fra Sainstore.
Ja.... så blev man en erfaring rigere, og sparret 33 kr. ved at handle lokalt...

Så kom der de 2 ekstra kuglelejer, som blev bestilt hos SkatePro i Hinnerup... Det var hurtigt leveret...

Onsdag, 02.11.2016
Nu ser det ud til, at der sker noget med den Kina/Hongkong-post.

I dag har jeg modtaget ikke mindre end 4 forskellige stumper. 5 stk. EndStop, 10 stk. GT2 belt pulley, 3Dprinter MK8 Extruder, samt en BELT-LOOP.

Det fik mig til at samle Extruderen og montere Stepper motor på den, samt endelig montere den på X-akslen.
Lige et par billeder:Men som det sidste billede viser, er jeg helt klar til at modtage kuglelejerne, så jeg kan komme i gang med at samle 3D-printeren.


Tryk på billederne for at se dem i fuld størrelse...

Fredag, 04.11.2016
Kuglelejerne mangler stadig...*
Det tager jeg nu konsekvensen af, og besøget 3D-Nielsne i Helsingør igen, for jeg har set, at han har de samme kuglelejer som jeg ellers har bestilt i Kina. Samtidig vil jeg så købe noget af det jeg ellers mangle at få leveret, og som jeg forventer tilbagebetaling for.

Jeg mangler bl.a. strømforsyning, og Ramps 1.4, Stepper-drivere, og forskellig andre småting, men nu vil jeg altså i gang med at samle 3D-printeren, så dette er sidste indlæg i dette afsnit.

Venter IKKE mere...