Vinteren 2016-17 - Et 3D-printer projekt.

Indledning

Jeg har beslutte mig for, at denne vinter vil jeg forsøge mig med, at lave en 3D-printer.

Jeg har set og læst en masse om 3D-printere på nettet, besøgt Copenhagen Marker i september, og også søgt efter konstruktioner, som var værd at efterligne, og nu er beslutningen taget.

Jeg vil forsøge mig med et projekt, som en anden dansker har lavet, nemlig Mads Nielsen, EC-Projects Electronic's fortrinelig video-beskrevne 3D printer, som kan ses på denne link:

     https://www.youtube.com/watch?v=ZoL161UvciA

med en fortsat række af videoer, på 9 stykker, plus en 6A og en 6B.

Instruktionerne er på et let forståeligt engelsk, selv om han er dansk, og er fuld instruktionsmæssigt fyldestgørende. Jeg skal især bemærke, at Mads giver sig god tid til at forklare alle enkeltheder i fremstillingsprocessen, og han har fået alt det nødvendige med i sin instruktion. Hvis du ikke fanger det ved første gennemgang, kan videoerne ses igen og igen, indtil man har fået alle detaljerne med i sin overvejelse.

Den sidste video i rækken viser, hvorledes printeren virker helt efter hensigten, selv om Mads hen ad vejen har måttet ændre på sit design med små detaljer, så som selve printer-extruderen.

Med i beslutningsprocessen hører, at der indgår en del plastik-fittings, som udskrives på en 3D-printer, og derfor skal man finde et sted, hvor disse dele kan blive printet, og her er MARKERSPACE's et godt sted at forsøge sig. 

Jeg blev gjort opmærksom på, at der findes et sådan Markerspace i forbindelse med Ballerup Bibliotek, og selv om jeg bor udenfor kommunen, tog de utroligt pænt imod mig og mit projekt, og begyndte straks at printe mine medbragte tegninger over disse plastikdele, som i øvrigt kan findes på Mads Nielsen's Thingsgiverse-side, som kan findes her:

    https://www.thingiverse.com/thing:718271/#collections 

Der er både billeder af de enkelte plastik-fittings, samt de nødvendige xxx.stl-filer, der benyttes ved udprintningen.

Det viste sig desværre, at opgaven nok er lidt for stor for afdelingen af biblioteket i Ballerup til, at den kunne gennemføres, selv om personalet er utroligt hjælpsomme.
Efter et par forgæves forsøg på at få printet den første enhed, lykkedes det at opstarte 2 af de 6 -7 3D-printere, der er til rådighed på biblioteket, men udprintningen ville tage over 19 timer, så jeg måtte se efter, hvorledes det var gået dagen efter. Det ene print var stioppet p.g.a. føde-problem med plasttråden til extruderen, men det andet var blevet færdigt.

Herunder ses resultatet af 2 x 19,5 timers printning. det øverste er printet helt færdigt, men der er problemer med et hul i højre side, som ikke er blevet helt rigtigt. Desuden har medarbejderen på biblioteket ændret i design til at printet skulle være 100 procent udfyldt, hvor den oprindelige indstilling kun er sat til 20 procent.

Det var denne ændring der var skyld i, at det skulle tage 19 og en halv time at udprinte.

En ny udprintning er nu startet, for at checke om de 20 procent's udfyldning er tilstrækkelig, og det er det.

En kort video fra udprintningen ses her: 

    https://www.youtube.com/watch?v=MhzOTd3QsPk&feature=youtu.be

Det sidste print har jeg afhentet i dag, og det ser helt perfekt ud, også det horisontale hul. Endvidere er den seneste udprintede enhed væsentlig lettere end den masive, men synes meget stabil og flot i sin udprintning.

Dog blev det mig bekendt, at jeg selv skulle møde op, og starte udprintning, hvilket jeg ingen erfaring har i, og desuden skulle jeg ikke påregne, at kunne optage mere end en enkelt printer, og da en enkelt enhed kunne tage 5-7 timer at blive printet, kunne jeg måske blive færdig til jul med at printe, foruden den benzin til bilen der skulle til, for at kunne komme til Ballerup de mange gange.

Derfor må jeg acceptere en professionel løsning, og her giver firmaet Reprap.me en god mulighed, til en samlet pris af 1.117,45 kr, afhentet på adressen, hvis de accepterer ordren. Under alle omstændigheder er denne løsning billigere, end hvis jeg skulle stille 3 dage om ugen i de næste flere måneder, for at komme gennem listen herunder.

REPRAP.ME har her til morgen 06.10.2016 accepteret ordren, og jeg har nu betalt 1.117,45 kr., og afventer en SMS om, at jeg kan afhente.

 

Fittings-oversigt der skal printes på en 3D-printer

Alle printerfilerne ( *.stl ) kan hentes i denne SAMLING.RAR!

Antal

.stl filenavn

Klik Billedet for fuld størrelse Egne print
KLIK

2  

3d_printer_corner_short__repaired_.stl 3d_printer_corner_short__repaired___mirrored__preview_featured.jpg (40251 byte)

2  

3d_printer_corner_short__repaired___mirrored_.stl 3d_printer_corner_short__repaired__preview_featured.jpg (39996 byte) DSC00736.JPG (842996 byte)

1  

3d_y_slide__repaired_.stl 3d_y_slide__repaired__preview_featured.jpg (41226 byte)

1  

 

3d_y_slide_2__repaired_.stl 3d_y_slide_2__repaired__preview_featured.jpg (39383 byte)

3  

belt_holder.stl belt_holder_preview_featured.jpg (29714 byte)

1  

bottom_x_slide.stl bottom_x_slide_preview_featured.jpg (42780 byte)

4  

plate_holder_new.stl plate_holder_new_preview_featured.jpg (48184 byte)

2  

plate_holder_screw.stl plate_holder_screw.jpg (39779 byte)

1  

top_x_slide.stl top_x_slide_preview_featured.jpg (42129 byte)

8  

vertical_rod_holder.stl vertical_rod_holder_preview_featured.jpg (42661 byte)

2  

vertical_screw_1.stl vertical_screw_1.jpg (47338 byte)

2  

vertical_screw_2.stl vertical_screw_2_preview_featured.jpg (47704 byte)

 Ialt... 29 stk. fittings.

Jeg havde lidt problemer med at finde materialelisten, men den findes i forbindelse med den første video.
Under videoen findes Mads Nielsen's kommentar, og linket "vis mere", åbner op for en række links, hvoraf en af dem er materialelisten.

Den kan også ses her: 

    http://ec-projects.com/diy-3d-printer-large-format#overlay-context=diy-3d-printer-large-format

Så langt så godt...
06.10.2016